Professionel og omsorgsfuld behandling i et stressfrit miljø

Vaccination

Princippet i en vaccine er, at give en mild udgave af en alvorlig infektion, som får ens immunsystem til at danne antistoffer mod sygdommen. Hvis man senere bliver smittet, vil denne beskyttelse gøre, at man enten slet ikke får symptomer eller at de kun bliver svage.

I dag kan vi heldigvis vaccinere mod nogle meget alvorlige sygdomme hos bl.a. hunde, katte og kaniner, som dyrene tidligere døde af, når de blev smittede.

Første gang man vaccinerer, gives en booster efter 3-4 uger og derefter revaccineres med jævnlige intervaller. Vaccinernes beskyttelse varer fra 1-3 år, afhængig af hvad der beskyttes for.

Vi indkalder til et årligt sundhedseftersyn på hunde og katte, som i løbet af 1 år ældes henholdsvis ca. 7 år og 5 år. Der kan ske meget i løbet af ét år og for at komme evt. sygdomme i forkøbet og måske forebygge mistrivsel, så er regelmæssige tjek vigtige.

Desværre ser vi næsten hvert år udbrud af den alvorlige Parvovirus diarré, fordi en del af hundebestanden ikke er reglemæssigt vaccineret. Nogle folk synes vaccination er unødvendig, fordi deres dyr jo har det fint. Men disse dyr kan være med til, at vi aldrig får udryddet disse farlige sygdomme helt. Det er rigtigt ærgeligt.

Nedenfor er en oversigt over de sygdomme vi vaccinerer for og hvor længe vaccinen virker på de fleste dyr. Hos enkelte vil den virke længere og hos nogle kortere tid.


Normalt vaccineres hunde mod: Beskytter i op til:
Hundesyge 2-3 år
Parvovirus 2-3 år
Smitsom leverbetændelse 2-3 år
Parainfluenza 1 år
Bordetella Bronchiseptica 1 år
Evt. Leptospirose 1 år


Normalt vaccineres katte mod: Beskytter i op til:
Kattesyge 2-3 år
Katteinfluenza 1 år
Evt. Leukæmi 1 år

Kaniner kan vaccineret mod Myxomatose (Kaninpest) - oftest ved udbrud


Ved rejse ud af Danmark, skal der vaccineres mod Rabies.

Følg os på Facebook: